Auto met schadeverleden non- conform?

Schadeverleden

Het blijft in de wereld van in- en verkoop van tweedehands auto’s een steeds terugkerend thema: ‘de auto met een schadeverleden’. Zowel de koper als de verkoper moeten zich bewust zijn van de risico’s. Dit blijkt uit deze uitspraak van het gerechtshof in Arnhem waarin een gesloten koopovereenkomst ongedaan gemaakt is.

In deze zaak heeft een consument bij een professionele autoverkoper een tweedehands auto gekocht. Enige dagen na de koop is gebleken dat de auto met ernstige technische problemen te kampen had. De verkoper heeft bij de verkoop niet medegedeeld dat de auto een zogenaamde ´schadeauto´ was. Ook gaf hij niet aan dat het risico aanwezig was dat de auto ernstige -nog niet geconstateerde- gebreken had.

Het gerechtshof oordeelt dat de koper er vanuit mocht gaan dat de voor € 6.500,- gekochte auto, met een kilometerstand van ongeveer 42.400 km veilig aan het verkeer kon deelnemen en dat de auto geen ernstige gebreken had. Het gerechtshof oordeelt dat de uitsluiting van de aansprakelijkheid op de aankoopfactuur te algemeen is, gezien de vastgestelde gebreken aan de auto en maakt de gesloten koopovereenkomst ongedaan.

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande vragen, neem dan contact op met een van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply