De nieuwe beslagvrije voet

Nieuwe beslagvrije voet

Als het aan het kabinet ligt hoeven mensen met schulden in de toekomst veel minder informatie aan te leveren om de beslagvrije voet vast te stellen, er is hiertoe inmiddels een voorstel gedaan.

Bij loonbeslag moet rekening worden gehouden met de beslagvrije voet. Op dat deel van het inkomen mag geen beslag worden gelegd, omdat het nodig is om van te kunnen leven. De hoogte is op dit moment onder meer afhankelijk van de samenstelling van het huishouden, de hoogte van de huur- en zorgkosten en het recht op toeslagen.

Het voorgestelde systeem moet transparanter en beter uitvoerbaar worden. Ook is er een oplossing voorgesteld voor de groep mensen die niets kunnen aflossen, omdat het inkomen lager is dan de berekende beslagvrije voet. Daarom geldt in het voorgestelde nieuwe systeem dat iedereen altijd minimaal een klein percentage van het nettoloon aflost.

Heeft u een juridisch geschil waar u hulp bij wenst? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply