Gebrekkige tweedehands auto?

Gebrekkige tweedehands auto?

In dit geschil heeft de koper van een tweedehands auto kort na de koop een aantal gebreken ontdekt. De koper heeft de gebrekkige auto laten onderzoeken en een rapport laten maken door een professionele derde partij. In het rapport zijn twee gebreken vermeld met een reparatiewaarde van € 1.400,-.

De koper heeft vervolgens de verkoper in gebreke gesteld en hem een termijn van 14 dagen gegeven om de defecte onderdelen te vervangen of te repareren. Nu de verkoper hier niet aan heeft voldaan heeft de koper de koopovereenkomst ontbonden. De koper stelt dat met de gekochte auto niet veilig aan het verkeer kan worden deelgenomen en hij deze gebreken niet hoefde te verwachten van een dergelijke auto.

De rechter stelt dat de koper de overeenkomst rechtsgeldig heeft ontbonden. De verkoper moet de auto terugnemen, het aankoopbedrag terugbetalen en ook de waarde van de ingeruilde auto vergoeden. Hiernaast wordt de verkoper veroordeeld om de rapportkosten die de koper heeft moeten maken te vergoeden.

Heeft u een juridisch geschil waar u hulp bij wenst? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply