Geef uw vorderingen niet te laat uit handen!

Inmiddels zijn er nieuwe cijfers bekend over het aantal faillissementen van dit jaar in Nederland. Het aantal faillissementen bedraagt nu al 12.816, dat is ruim 6 procent meer dan in 2012. Het aantal faillissementen lijkt afgelopen maanden weer iets  te dalen, in december gaan volgens de voorlopige cijfers echter nog 781 bedrijven en instellingen failliet. In juli 2013 bedroeg het aantal faillissementen nog 1201.

Vooruitzicht 2014
De daling in de tweede helft van het jaar is wellicht het begin van een structurele daling van het aantal faillissementen. Aangezien in sommige branches het aantal faillissementen afgelopen jaar met 20% tot 30% toenam zal het aantal faillissementen, ondanks de daling, naar verwachting nog steeds fors blijven.

Beperk uw risico
Om uw bedrijfsrisico te beperken is het belangrijk om uw vorderingen tijdig uit handen te geven. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat de kans op verhaalbaarheid afneemt wanneer de vordering later uit handen wordt gegeven aan de deurwaarder.  Om de kans op een onverhaalbare vordering op uw klant te verkleinen en wellicht een faillissement van uw klant voor te zijn is het van belang om uw debiteurenbeheer strak op orde te houden.

Heeft u vragen over uw openstaande posten of wilt u meer informatie over onze werkwijze? Onze specialisten adviseren u graag!

Leave a reply