Huurcontract of niet?

Moet een cateringcontract ook als een huurcontract worden aangemerkt?

Deze vraag is van belang voor bedrijven die de cateringdiensten uitbesteden aan een cateringbedrijf en die het cateringbedrijf ook een ruimte ter beschikking stellen waarin en van waaruit deze de werkzaamheden kan verrichten.

In onderhavige zaak is het cateringcontract niet óók een huurcontract. De kantonrechter is van mening dat het cateringcontract in deze zaak niet voldoet aan de vereisten van een huurcontract. Er is sprake van een huurovereenkomst als één partij aan de andere partij een zaak of gedeelte daarvan in gebruik geeft, waarbij de huurder een tegenprestatie verschuldigd is. Van belang bij huurcontracten is dat de ruimte die ter beschikking wordt gesteld in voldoende mate bepaalbaar moet zijn. In deze zaak was de ruimte niet voldoende concreet omschreven.

Daarnaast heeft de kantonrechter bepaald dat al zou de cateringovereenkomst aan de vereisten voldoen die gelden voor de kwalificatie als een huurovereenkomst daarmee niet ook meteen sprake is van een huurovereenkomst. De bedoeling van de partijen is hierbij mede van belang.

Deze uitspraak illustreert dat het van belang is dat de bedoeling van partijen op een heldere en juridische juiste manier in de schriftelijke overeenkomst omschreven staan.

Heeft u naar aanleiding van deze zaak vragen of wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply