Niet eens met huurcommissie?

Niet eens met uitspraak huurcommissie?

Onlangs hebben wij u geïnformeerd over de wijzigingen in de procedure bij de huurcommissie. Maar wat kunt u doen wanneer u het niet eens bent met een uitspraak van de huurcommissie?

In deze rechtszaak is de verhuurder bij de kantonrechter een procedure gestart omdat hij het niet eens is met de uitspraak van de commissie. In deze zaak wordt de eerste etage als kantoor en de hogere etages als bedrijfswoning verhuurd. De huurder geeft echter een gedeelte, de tweede en derde etage, van het gehuurde in onderhuur aan een derde. Deze onderhuurder verzoekt de huurcommissie de huurprijs te verlagen op basis van het gehele gehuurde in plaats van op basis van slechts de onderverhuurde etages.

De commissie kwalificeert het gehele gehuurde als woonruimte, stelt het puntenaantal vast en verlaagt de huurprijs. In de door de verhuurder aangespannen procedure stelt de kantonrechter vast dat verhuurder geen rechtstreeks contractuele relatie met de onderhuurders heeft. Zij stelt bovendien vast dat de eerste verdieping niet wordt verhuurd. De onderhuurders worden door de kantonrechter alsnog in hun verzoek tot verlaging van de huurprijs in de rechtsverhouding tot de verhuurder niet-ontvankelijk verklaard.

Heeft u vragen over een procedure tegen een uitspraak van de huurcommissie? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply