• Ik heb een verzoek tot informatie ontvangen over mijn werknemer, wat nu?

  Wij hebben uit een inkomstenonderzoek of andere bron vernomen dat betrokkene bij u werkzaam zou zijn. Voordat wij beslag leggen verzoeken wij u enige informatie te geven over uw werknemer. Zo ontvangen wij onder andere graag van u informatie omtrent de hoogte van het loon en eventuele eerdere beslagleggers. U kunt het verzoek per post, e-mail of fax aan ons retourneren.

 • Er is beslag gelegd ten laste van een werknemer, wat nu?

  Bij het beslag vindt u in tweevoud een derdeverklaring toegevoegd. Hierop dient u onder andere in te vullen wat de betrokkene verdient en of er eerdere beslagleggers zijn. De derdeverklaring ontvangen wij graag binnen vier weken na beslaglegging retour. Houdt u hierbij wel rekening dat u de beslagen gelden vanaf de datum van beslag onder zich dient te houden en af dient te dragen aan de oudst beslagleggende deurwaarder met executoriale titel (dat wil zeggen een door de rechter uitgesproken veroordeling).

 • Er liggen al meerdere beslagen ten laste van mijn werknemer, wat nu?

  Het kan zijn dat uw werknemer meerdere schulden heeft en dat er hierdoor door verschillende deurwaarders beslag onder u wordt gelegd. In dit geval is het belangrijk dat u op de derdeverklaring invult wie de eerst beslagleggende deurwaarder is. U hoeft namelijk slechts aan de eerste beslaglegger de gelden af te dragen. De overige beslagleggers melden zich bij deze deurwaarder aan, de eerste beslaglegger verdeelt vervolgens de door u ontvangen gelden.

 • Wat moet ik aan wie afdragen en wat is een beslagvrije voet?

  Vanaf het moment van beslaglegging dient u de beslagen gelden aan de beslagleggende deurwaarder af te dragen. Hierbij dient u rekening te houden met de beslagvrije voet die op het beslagexploot vermeld staat. Het bedrag gelijk aan de beslagvrije voet kunt u afdragen aan uw werknemer. De gelden die boven de beslagvrije voet uitkomen vallen onder het beslag en dient u te allen tijde aan de beslagleggende deurwaarder af te dragen. Draagt u toch gelden aan uw werknemer af die onder het beslag vallen blijft u/ uw onderneming deze ten onrechte uitgekeerde gelden toch aan de beslagleggende deurwaarder verschuldigd.

 • Valt het vakantiegeld onder het beslag?

  Ja, het volledige vakantiegeld valt onder het beslag. Over het vakantiegeld wordt evenals over bonussen en overuren geen beslagvrije voet berekend en dienen geheel aan de beslagleggende deurwaarder te worden afgedragen.
  Let op! U bent wettelijk verplicht om aan de informatieverschaffing en aan de beslaglegging mee te werken. Om problemen voor u en uw werknemer te voorkomen adviseren wij u de stukken altijd waarheidsgetrouw in te vullen en te retourneren en de betalingen vanaf de datum van beslaglegging af te dragen. Bij gebreke is het mogelijk om uw onderneming aansprakelijk te stellen!
  De informatie op deze pagina dient slechts ter informatie. Aan de inhoud van de pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Heeft u een vraag die op deze pagina niet wordt behandeld of wilt u meer informatie over een onderwerp, neem dan contact op met een van onze medewerkers.

Let op! De informatie op deze pagina dient slechts ter informatie. Aan de inhoud van de pagina kunnen geen rechten worden ontleend.

Onze diensten

 • Juridisch advies

  Nouta Westland Gerechtsdeurwaarders heeft door de jaren lange ervaring veel juridische “know how” opgebouwd.

 • Mediation

  Het komt vaak voor dat partijen in een geschil verwikkeld raken en er onderling niet meer uitkomen.

 • Spoedinterventie

  Nouta Westland Gerechtsdeurwaarders heeft door de jaren lange ervaring veel juridische “know how” opgebouwd.

 • Debiteurenbezoek

  Incasso procedures beginnen doorgaans met het verzenden van een brief naar een debiteur. Mooi, maar de gemiddelde debiteur is daarvan echt niet meer onder de indruk.

 • Voorwaardenscan

  Heeft u zich wel eens afgevraagd of uw algemene voorwaarden nog up-to-date zijn? Als uw algemene voorwaarden verouderd zijn loopt u een juridisch risico

 • Losse zaken

  Naast onze directe opdrachtgevers leveren wij ook losse dienstverlening voor indirecte opdrachtgevers zoals advocaten en incassobureaus. U kunt al uw exploten aanleveren

 • Rechtsbijstand

  Nouta Westland bemiddelt in conflicten en kan u bijstaan tijdens een gerechtelijke procedure voor de rechtbank.

Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Meld u aan voor onze nieuwsbrief
ErrorHere