Woning verhuren via Airbnb?

Airbnb

Het wordt steeds populairder om de eigen woning voor enige tijd via websites zoals Airbnb te verhuren aan vakantiegangers. Op deze website staan kamers, appartementen en zelfs hele woningen van particulieren over de hele wereld te huur aangeboden.

Wanneer u eigenaar bent van een appartement in Nederland dan is de kans groot dat de splitsingsakte het verhuren van uw woning voor commerciële doeleinden niet toestaat. Wanneer een eigenaar zijn woning toch als B&B wil verhuren, dan kan dit niet zonder toestemming van de Vve.
De vve heeft gerechtvaardigde belangen om het verhuren van de woning als B&B niet toe te staan. Deze belangen van de Vve om commerciële verhuur (B&B) niet toe te staan kunnen zijn – onder meer – dat de B&B-activiteiten het woongenot van de overige bewoners aantasten als gevolg van (geluid)overlast, intensiever gebruik van de gemeenschappelijke ruimten (ook in de nachtelijke uren), een verhoogd gevoel van onveiligheid en de oncontroleerbaarheid van wie in het appartement verblijft.

Het gerechtshof in Amsterdam heeft over deze problematiek in deze uitspraak geoordeeld dat dit gerechtvaardigde belangen zijn van de Vve. Het besluit van de Vve om B&B verhuur niet toe te staan is dan ook gerechtvaardigd.

Heeft u naar aanleiding van dit bericht vragen of speelt deze problematiek ook bij u, neem dan geheel vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply