Administratie uitbesteed? Zelf verantwoordelijk!

Administratie uitbesteed? U blijft zelf verantwoordelijk!

De rechtbank Noord-Holland heeft onlangs uitspraak gedaan in een geschil tussen een ondernemer die haar administratie had uitbesteed en de belastingdienst. De belastingdienst heeft een naheffingsaanslag voor loonheffingen opgelegd aan de onderneming. De ondernemer stelt vergeefs dat de belastingdienst het administratiekantoor had moeten aanspreken voor de te weinig geheven premies, aangezien de loonadministratie aan het administratiekantoor was uitbesteed.

Volgens de ondernemer zat in de software van het administratiekantoor een fout waardoor te weinig premie is betaald. De rechter oordeelt dat de naheffing bij het bedrijf terecht is ook al was de loonadministratie door haar uitbesteed. De ondernemer stelt vergeefs dat de inspecteur het administratiekantoor had moeten aanspreken voor de te weinig geheven premies.

Lijdt u als onderneming schade door bijvoorbeeld een fout van een administratiekantoor dan kunt u in sommige gevallen deze schade op hen verhalen.  Voor vragen over aansprakelijkheid kunt u altijd vrijblijvend contact opnemen met één van onze specialisten.

Leave a reply