Geconstateerd door deurwaarder?

Machtigste Limburger geconstateerd door een deurwaarder?

Bij tv-shows of loterijen waar grote prijzen te winnen zijn ziet u vaak een notaris voorbij komen om de eerlijkheid van het spel te waarborgen. Bij de verkiezing  van de machtigste Limburger in België is er echter voor gekozen om dit te laten ‘constateren’ door een deurwaarder.

U kunt de deurwaarder ook inschakelen om een zogenaamde constatering te doen. Een constatering is een vaststelling van feiten door de gerechtsdeurwaarder van wat hem op dat moment op een bepaalde plaats uit eigen waarneming bekend wordt. De deurwaarder stelt hiervan een proces-verbaal op. De praktijk leert  dat veel rechters op basis van de door de deurwaarder afgelegde eed aannemen dat wat de gerechtsdeurwaarder ziet, hoort en constateert op dat moment de waarheid betreft.

Voor u van belang? 
Wanneer u in een situatie terecht bent gekomen waarin u schade heeft geleden (brand, een ongeval, een (stroom)storting etc.), dan kunt u ervoor kiezen om de situatie ter plekke door de deurwaarder vast te laten leggen. Ook wanneer u bijvoorbeeld een geschil heeft met uw buren omtrent een erfafscheiding of met de woningbouw over hoop ligt in verband met burengerucht, kunt u later een sterke (bewijs) positie hebben in een eventuele procedure als de situatie en feiten door de deurwaarder zijn geconstateerd.

Heeft u een juridisch geschil waar u hulp bij wenst? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply