Huis kopen op een veiling?

Gedwongen verkoop van een huis

De Eerste Kamer is akkoord gegaan met een wetsvoorstel dat de mogelijkheid geeft vanaf 1 januari 2015 bij de gedwongen verkoop van een huis een bod te kunnen doen via internet. Dit wetsvoorstel maakt een gedwongen veiling van onroerende zaken transparanter en voor een breder publiek toegankelijk. De opbrengst van de verkoop van onroerende zaken zou hiermee ook moeten worden verhoogd.

Een executoriale verkoop vindt voortaan, na aankondiging en vermelding van de veilingvoorwaarden op internet, alleen in een veilingzaal, alleen via internet of tegelijkertijd in de zaal en via internet plaats. De veilingkosten worden voortaan beter verdeeld tussen de koper en verkoper. Het risico bij koop van een woning op de executieveiling gaat pas over na inschrijving van het proces-verbaal in het register.

De ontruimingstermijn wordt teruggebracht van maximaal 1 jaar naar 3 maanden. Ook wordt het makkelijker om onrechtmatige bewoners te verwijderen. Daarnaast moeten de hypotheekgever en de gebruikers van de woning verplicht meewerken aan bezichtigingen.

Heeft u een juridisch geschil waar u hulp bij wenst. Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply