Uitspraak wet incassokosten

Uitspraak wet incassokosten

De hoogste rechter in Nederland (Hoge Raad) heeft op 13 juni 2014 een principiële uitspraak gedaan over de wet incassokosten (WIK). Op 1 juli 2012 is de nieuwe wet incassokosten in werking getreden. Deze wet regelt de hoogte van de incassokosten die een consument moet betalen wanneer u een vordering uit handen geeft. Onduidelijkheid bleef er in de rechtspraak  bestaan over de vraag wanneer deze kosten verschuldigd zijn.

De Hoge Raad heeft in de uitspraak  van 13 juni 2014 de knoop definitief doorgehakt en bepaald dat de consument deze incassokosten moet betalen nadat er een correcte “14 dagenbrief” is verzonden, ongeacht of er nadien nog nadere incassohandelingen verricht zijn.

Deze uitspraak is goed nieuws,  het schept een hoop duidelijkheid. Tegelijkertijd is het uitermate belangrijk dat u een correcte 14 dagen brief verzendt. De praktijk leert dat wanneer uw 14 dagenbrief niet aan alle formele vereisten voldoet de rechtbank de incassokosten zal afwijzen en u derhalve met deze kosten wordt opgezadeld.

Wilt u meer weten naar aanleiding van dit nieuwsbericht of wilt u weten of uw 14 dagen brief voldoet aan de wettelijke eisen, neem dan contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply