Wijzigingen Huurcommissie

Wijzigingen voor huurders en verhuurders

Per 1 juli 2014 zijn er een aantal wijzigingen in de regelgeving die de Huurcommissie uitvoert. Dit heeft gevolgen voor huurders en verhuurders die een procedure bij de commissie willen beginnen.

Wanneer inschakelen?
Zowel de huurder als de verhuurder kan de huurcommissie inschakelen. Als huurder kan dit bijvoorbeeld wanneer u het niet eens bent met een voorgestelde huurverhoging, wanneer u huurverlaging wilt na achterstallig onderhoud en wanneer u binnen zes maanden na aanvang van de huurovereenkomst wilt weten of de huurprijs redelijk is.

Verhuurders komen doorgaans met de huurcommissie in aanraking nadat deze is ingeschakeld door de huurder. Als verhuurder kunt u echter ook zelf een beroep op de commissie doen, bijvoorbeeld wanneer de woning verbeterd is en dit een hogere huurprijs zou rechtvaardigen.

Naast een aantal wijzigingen in de procedure zijn de grootste veranderingen doorgevoerd inzake de servicekosten en de all-in prijs. De commissie heeft alle wijzigingen op haar website gepubliceerd.

Heeft u vragen over een uitspraak van de huurcommissie en de afhandeling daarvan? Neem vrijblijvend contact op met één van onze specialisten. Zij zitten voor u klaar om u verder te helpen.

Leave a reply